Verkopen aan een realistische prijs binnen een redelijke termijn
VerkopenOnze garanties
- Open en eerlijk advies
- Een correcte en betrouwbare waardebepaling
- Doorgedreven kennis van de regio
- Een actieve focus op het vinden van een koper
- Een sterke marketingmix om jouw eigendom op de markt te zetten
- Een menselijke benadering die leidt tot een fijne samenwerking
- Zolang wij niet slagen in de verkoop van jouw eigendom ben je ons geen enkel ereloon verschuldigd.
Hoe verloopt een verkoop?
Wij begeleiden je van A-Z
Een correcte waardebepaling om het maximale eruit te halen
Starten aan de juiste vraagprijs is het basisingrediënt voor een succesverhaal. Je wilt je woning uiteraard niet verkopen aan een te lage prijs. Maar start je te hoog, dan loop je het risico de prijs meermaals te moeten verlagen om alsnog te verkopen. Geen makkelijke materie dus, maar wij doen dit graag én volledig vrijblijvend voor jou.
Geen administratieve zorgen?
Daar staan we voor garant. We zorgen ervoor dat jouw woning over alle verplichte documenten en attesten beschikt.
Kleine maar belangrijke details
Vaak maken kleine ingrepen, grote verschillen. We geven graag concrete tips en tricks om jouw woning optimaal te presenteren: opruimen, een likje verf,...
Een professionele presentatie waar je niet naast kan kijken
De eerste indruk bepaalt in grote mate de belangstelling. We maken professionele foto’s en een aantrekkelijke presentatie die ingeschreven kandidaat-kopers meteen in hun mailbox ontvangen. Daarnaast publiceren we jouw pand niet alleen op onze website, maar ook op de bekende portaalsites, social media en geschreven kanalen. Kortom we trekken alle registers open en dat zowel in België als in Nederland.
Inplannen van bezichtigingen
Eens de eerste geïnteresseerden zich aanmelden plannen wij de bezichtigingen in, in overleg met jou. Ben je graag aanwezig of niet? Jij mag kiezen. We begeleiden de kandidaat-kopers als gasten doorheen jouw eigendom en beantwoorden graag al hun vragen.
Opmaak verkoopovereenkomst
Volgt er uit de bezichtigingen een akkoord dan wordt er een onderhandse verkoopovereenkomst opgemaakt. Hierin worden alle afspraken duidelijk vastgelegd, in samenspraak met de notaris(sen).
Succesvolle verkoop
Na maximum 4 maanden zal de notariële akte getekend worden, waarbij ook de sleutels worden overgedragen. Een belangrijk moment waar heel wat papierwerk bij komt kijken. Dit nemen we je graag uit handen zodat je op een positieve en zorgeloze manier het hoofdstuk van jouw eigendom kan afsluiten.
Wil je graag weten wat de waarde is van jouw eigendom?
Schatting
Veel gestelde vragen over verkopen
Wanneer moet ik mijn elektriciteit laten keuren?
Bij de verkoop van je woning moet er verplicht een elektrische keuring aan de koper worden voorgelegd. Het keuringsverslag moet ten laatste bij het verlijden van de authentieke akte aan de koper worden overhandigd. Dit document, afgeleverd door een erkend keuringsorganisme, informeert de koper over de staat en eventuele inbreuken van de elektrische installatie(s).
Installaties die geplaatst werden na 1 oktober 1981 beschikken in principe reeds over een keuringsverslag. Wanneer je dit verslag als verkoper niet meer terug vindt, er ondertussen belangrijke wijzigingen werden uitgevoerd aan de installatie of dit verslag ouder is dan 25 jaar, zal een nieuwe keuring van de installatie moeten gebeuren.
Elektrische installaties die ouder zijn dan 1 oktober 1981 zullen in geval van verkoop in elk geval gekeurd moeten worden.
Elektriciteit niet conform, wat nu?
Vaak worden er een aantal overtredingen of gebreken vastgesteld. De koper beschikt over een termijn van 18 maanden (elektrische installatie in gebruik genomen voor 01.10.1981) of 12 maanden (elektrische installatie in gebruik genomen na 01.10.1981) om de installatie opnieuw conform te maken. De koper dient binnen deze termijn een herkeuring te laten uitvoeren waaruit blijkt dat de elektrische installatie volledig wordt goedgekeurd.
Wat zijn stedenbouwkundige inlichtingen?
Stedenbouwkundige inlichtingen worden opgemaakt door de dienst ruimtelijke ordening van de stad of gemeente waarin jouw woning gelegen is. Bij de verkoop moet een kandidaat-koper ingelicht worden over de stedenbouwkundige toestand van het onroerend goed dat te koop wordt aangeboden. Een aantal van die inlichtingen moeten zowel in de overeenkomst, als in de publiciteit worden vermeld. Afhankelijk of een gemeente al dan niet beschikt over een plannen - en vergunningenregister, moeten volgende vermeldingen worden opgenomen:
- Werd er een stedenbouwkundige vergunning/omgevingsvergunning voor stedenbouwkundig handelingen verleend?
- Wat is de meest recente stedenbouwkundige bestemming?
- Is er een dagvaarding uitgebracht? Zijn er herstelmaatregelen van kracht?
- Zijn er voorkooprechten bekend?
- Wat zijn de lasten/voorwaarden van een eventuele verkavelingsvergunning/omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden?
Wat is een EPC?
EPC is de afkorting voor energieprestatiecertificaat. Dit document informeert kandidaat-kopers aan de hand van een kengetal en een energielabel hoe energiezuinig een woning is. Bovendien worden er mogelijke aanpassingswerken in uitgelegd om de woning te laten voldoen aan de energienormen van 2050. Het EPC is een verplicht document in een verkoop- of verhuurdossier en moet voor handen zijn alvorens de woning gepubliceerd mag worden. Het certificaat blijft 10 jaar geldig, maar let op. EPC’s die opgemaakt werden voor 2019 zullen vanaf 1 januari 2022 vervangen moeten worden.
Heeft u een andere vraag?
Alle meest gestelde vragenHeeft u vragen? Of wenst u samen te werken?
Contact